Winkelwagen
FAQ

FAQ

Wat maakt de hybride matras van Simba zo speciaal?

De Simba-matras is de matras van de toekomst en wordt opgerold bezorgd voor jouw gemak. Het team van Simba met meer dan 30 jaar ervaring in de productie van matrassen en meer dan één miljoen verkochte matrassen op zijn palmares, heeft de perfectie bereikt door een unieke combinatie van Simbatex, traagschuim en 2500 conische pocketveren te verwerken in vijf lagen comfort. Dit zorgt ervoor dat de Simba-matras zich intelligent aanpast aan welk lichaam dan ook.

De 5 s-en van SIMBA - beschrijven je unieke matras perfect en betekenen dat onze SIMBA-matrassen de perfecte ondersteuning bieden voor elk type slaper en slaapsstijl.

Slaapoppervlak
Met de ‘adem in, adem uit’-hoes van SIMBA hap je nooit naar adem. Dankzij zijn unieke samenstelling laat de matrasvulling lucht door en kan jij genieten van een koel, comfortabel slaapoppervlak. Deze verbeterde luchtdoorlatenheid ondersteunt thermoregulatie, waardoor je lichaam de perfecte temperatuur kan aannemen voor een ongestoorde nachtrust. Deze hoes van 100% polyester is weerbaar, duurzaam en perfect voor gevoelige slapers.

Simbatex-comfortlaag
Deze comfortzone, ontworpen door SIMBA, vormt de eerste laag van de matras. De zone wordt gekenmerkt door synthetische latex die je zachte ondersteuning en een koel gevoel geeft zodra je je erop neervlijt.

Springveren
Elke SIMBA-matras, waarvan de versie van 150 x 200 x 25 cm een ongeziene 2500 veren bevat, beschikt over unieke, gepatenteerde conische veren in de tweede comfortlaag die dankzij hun kegelvorm ongeziene ondersteuning bieden. Elke veer past zich afzonderlijk aan en neemt de vorm aan van je slaaphouding voor puur comfort op jouw maat - zo veer je ‘s morgens vol energie recht.

Superflexibel
De derde laag bestaat uit SIMBA’s Visco-traagschuim, dat door de warmte van je lichaam zacht wordt en zich zo perfect aan je lichaamsvorm kan aanpassen. Het neemt de contouren aan van je slaaphouding om je het comfort en de ondersteuning te geven die jij nodig hebt.

Dankzij deze laag kan je tijdens het slapen natuurlijk bewegen. Bovendien worden slaaponderbrekingen voorkomen omdat het traagschuim je ruggengraat in een vloeiende lijn houdt voor een gezonde slaaphouding. Ook bevat het schuim hypoallergene en antibacteriële eigenschappen voor een schone, hygiënische slaapruimte.

Slaap lekker dankzij plaatselijke ondersteuning
Tot slot willen we het hebben over onze perfect ontwikkelde, gegroefde schuimbodem - de basis van jouw nachtrust. De zeven individuele zones zorgen voor verschillende types ondersteuning en vullen zo je persoonlijke behoeften in. Samen met de andere schuimlagen en de pocketveren, zorgt deze bodem voor écht reactieve ondersteuning.

Je kunt het goed verkopen! Ik krijg waar voor mijn geld met deze wetenschappelijk onderbouwde, hoogtechnologische matras - maar waarom is ze zo betaalbaar?

In tegenstelling tot traditionale matrasbedrijven verspillen we geen geld aan showrooms, verkopers op commissiebasis, stock of globale verzendkosten. In plaats daarvan verkopen we onze matrassen online zonder tussenpersonen en sparen zowel wij als jij geld uit.

Onze verticaal geïntegreerde aanpak houdt in dat je Simba-matras in het Verenigd Koninkrijk wordt geproduceerd en rechtstreeks naar jou wordt verscheept vanuit de fabriek. Vaak wordt de matras gemaakt door onze toegewijde vakmannen en naar jou verscheept op dezelfde dag.

De Simba-matras is even kwalitatief en bevat dezelfde componenten als de luxueuze matrassen die in traditionele zaken verkocht worden, maar belangrijker is dat wetenschappelijk onderzoek stelt dat onze matras voor het grootste aantal lichaamstypes de beste oplossing is. We bieden je niet alleen de perfecte matras, maar ook een eersteklas klantenservice die je tijd en geld bespaart, waardoor een matras kopen leuker én goedkoper wordt.

Andere matrasbedrijven beschrijven hun matrassen als stevig, gemiddeld en hard - wat belooft de Simba-matras? En moet ik er eerst niet eens op gaan liggen?

Onze matras is het resultaat van grondige tests in het Sleep to Live Institute, dat voor zijn onderzoek meer dan 10 miljoen mensen en meer dan 180 miljoen lichaamsprofieldatapunten analyseert - anders dan andere matrasbedrijven draaien we niet rond de pot. We noemen onze matras ‘perfect’, want alle onderdelen zijn ontwikkeld en met elkaar gecombineerd om zo veel mogelijk mensen van alle groottes en breedtes de perfecte nachtrust te bezorgen.

De matraswereld biedt je een overvloed aan keuze om verwarring te zaaien en meer geld binnen te rijven. Wij niet.

Sta je er toch op dat we een traditionele term gebruiken, dan zouden we zeggen dat onze matras gemiddelde tot stevige ondersteuning biedt, maar dat wel beter doet dan alle andere matrassen. Ze is niet te stevig of te hard.

Wat je ook doet in bed, we zijn ervan overtuigd dat je weg zult zijn van de ondersteuning van je Simba-matras.

Wat houdt de proefslaaptijd van 100 nachten in?

We willen dat je de perfecte nachtrust krijgt - als je om welke reden dan ook niet tevreden bent met je Simba-matras binnen 100 dagen, dan kun je ze retourneren. Je hoeft de plastic cover er niet rond te laten - pak de matras gewoon uit en slaap erop zoals je onder normale omstandigheden zou doen.

Houd er rekening mee dat het tot 30 dagen kan duren voordat je de matras gewoon bent - een nieuwe matras voelt initieel een beetje onwenning aan, maar onze ervaring wijst uit dat dit vlug overgaat.

Neem eenvoudig contact met ons op (slaapwel@simbasleep.com) om de retour te regelen. We sturen vervolgens een koerier om de matras bij jou thuis op te halen en ze indien mogelijk te doneren aan een plaatselijk goed doel of een recyclagecentrum.

De waarde van je bestelling wordt je vervolgens vergoed.

Wat houdt de garantie van 10 jaar in?

Als teken van vertrouwen in onze kwaliteit en vakmanschap bieden we een garantie van 10 jaar op alle Simba-matrassen.

Op welke type bodem moet ik mijn Simba-matras leggen?

De Simba-matras is bedoeld voor gebruik op een stevig, plat oppervlak zoals een vloer, lattenbodem of boxspring. Doorgaans geldt: hoe egaler het oppervlak, hoe beter. Gebruik je een lattenbodem, let er dan op dat de latten niet meer dan 8 cm uit elkaar liggen. Gebruik je een oudere boxspring met slechts een paar latten als ondersteuning, dan voeg je het beste een stuk multiplex ter ondersteuning van de matras. Bij twijfel, gelieve ons te contacteren.

Waar wordt Simba geproduceerd?

Het Simba matras is door onze slaapexperts in Londen ontworpen. Daarnaast zijn we trots om samen te werken met een van de meest prestigieuze matrasfabrikanten ter wereld, gevestigd in Polen.

Hoe hoog is de matras? Zullen mijn lakens erop passen?

Niet te hoog of te laag! De Simba-matras is 25 cm hoog. Hoewel onze matras boordevol technologie zit, zullen je gewone lakens er perfect op passen - het is geen ‘diepe matras’ zoals we in het matraswereldje zeggen.

Moet ik mijn matras regelmatig omdraaien?

Ja, we weten dat dit een vervelende karwei is… En bovendien heb je er flink wat spierballen voor nodig. Gelukkig hoeft de Simba-matras niet omgedraaid te worden. Het is wel zo dat ze meer comfort zal bieden en langer zal meegaan als ze regelmatig geroteerd wordt. Als leidraad zouden we zeggen dat één keer per maand volstaat.

Geleverd in een doos, zeg je? Hoe kan dat!?

Ja, geloof het maar! De Simba-matras wordt ongeacht haar afmetingen bij je thuis geleverd in een doos van 1,05 x 0,5 x 0,5 m. Dit lijkt onmogelijk tot je onze indrukwekkende pers-, vouw- en rolmachine in actie hebt gezien - neem wel genoeg afstand! Onze conische pocketveren zijn speciaal ontworpen om toe te kunnen plooien en meteen weer op te veren na samengeperst geweest te zijn. Je kunt je matras zo’n 9 maanden in de doos bewaren, maar we raden je aan om ze vroeger uit te pakken zodat je zo snel mogelijk kunt genieten van een zalige nachtrust.

Hoe lang duurt de verzending?

Doorgaans duurt de verzending van een Simba matras drie werkdagen. We houden je per e-mail op de hoogte van de status van de verzending. Daarnaast ontvang je van ons een traceercode waarmee je de verzending kunt volgen. Je kunt dus precies zien wanneer je de matras kan verwachten.

Hoeveel weegt elke matras?

De matrassen hebben verschillende gewichten, van 21 kg voor een 90X190 tot 45kg voor een 200X200.

Zal mijn matras vreemd ruiken nadat ik ze uitgepakt heb?

Zoals alle nieuwe dingen zal je matras misschien ietwat vreemd ruiken. We gebruiken uitsluitend kleefstoffen op basis van water om vreemde geurtjes te vermijden, maar omdat de matras schuim bevat, is het mogelijk dat je een vreemde geur ervaart. Ben je niet vertrouwd met schuimmatrassen, dan kan het goed zijn dat je de geur als redelijk sterk ervaart, maar wees gerust: dit is perfect normaal, helemaal veilig en de geur gaat na enkele dagen gebruik/luchten vanzelf weg.

Hoe maak ik mijn Simba-matras schoon?

De SimbaPura hoes is afritsbaar en wasbaar zodat je de matras altijd schoon kan houden. Zo word je elke dag weer fris en uitgerust wakker. Niets is gemakkelijker dan het wassen van kleine vlekjes op je Simba matras: dat doe je door er met een zachte, vochtige en schone doek in cirkelbewegingen op te wrijven. Je mag milde textielschoonmaakmiddelen gebruiken. 

Mag ik een elektrische deken op mijn Simba-matras leggen?

Natuurlijk! De Simba-matras is ontworpen om gebruikt te worden zoals jij dat wilt: of je het nu graag lekker koel of juist warm hebt!

Wat is het maximale toegelaten persoonsgewicht dat een Simba-matras kan dragen?

Voor een optimale werking en een lange levensduur is het maximale gewicht per persoon 114kg.

VRAGEN VAN KLANTEN

Gelieve te mailen

slaapwel@simbasleep.com

MEDIA & PRESS

Gelieve te mailen

press@simbasleep.com

ANDERE VRAGEN

Gelieve te mailen

slaapwel@simbasleep.com